Over ons

Home / Over ons

Waarom de Stichting Uitgeverij Klus op Dek?

De initiatiefnemers van Uitgeverij Klus op Dek, Wim Rikken en Jan Scholing, beiden oud-marinier, hebben een kernachtige opvatting over uitgeven anno 2020: alles gaat steeds meer online, maar online is niet alles! En direct daarop volgend: een goed verhaal verdient een mooi boek (of magazine). Daarom Uitgeverij Klus op Dek. We doen dat niet met het oogmerk om winst te maken. Om die reden hebben we voor het stichtingsmodel gekozen. Onze inzet is gericht op het maken van excellente publicaties die de korps- en marineharten sneller zullen doen kloppen! We werken daarbij graag samen met organisaties en instellingen die sympathiseren met  de doelstellingen van Uitgeverij Klus op Dek. Verder komen we graag in contact met organisaties en instellingen die ons werk willen sponsoren. Zie daarvoor onze sponsorpagina.

Naast het maken van mooie publicaties willen we met ons werk ook een goed doel steunen. Elk jaar zullen we een goed (mariniers)doel kiezen dat we met een geldelijke bijdrage willen steunen. Voor dit jaar is dat de Ties Rudolphieprijs , ingesteld Michel Rudolphie, zoon van wijlen Generaal-majoor der mariniers Rudolphie, die in het jaar 2000 overleed aan de gevolgen van een hersentumor. De ervaringen van Michel rondom de ziekte en het overlijden van zijn vader hebben hem ertoe gebracht de Stichting Hersentumor op te richten. 

Ons aanbod

Magazines en boeken

Inmiddels zijn we gestart met negen publicaties, waarvan  er zeven zijn verschenen: vijf magazines, één boek en een marinierskalender. Twee boeken zijn in voorbereiding. Nadere informatie over onze uitgaven treft u aan op de homepage. Uiteraard willen we ons aanbod uitbreiden met projecten die passen bij onze filosofie: een goed verhaal verdient publicatie in boek- of magazine vorm. We zijn altijd op zoek naar nieuwe projecten, misschien ook wel uw project! In dat geval: bel of mail ons!

Uw eigen magazine

Het is mogelijk om een bestaand magazine zo te maken dat het (deels) ook uw eigen magazine wordt. Omslag en tekst kunnen worden aangepast aan uw  persoonlijke wensen. We kunnen dit ook doen voor bepaalde eenheden of verenigingen. Denk daarbij aan een peloton, schip of veteranenvereniging. (Bijna) alles is mogelijk!

Het project Nieuw-Guinea, de marinierskant van het verhaal

Recent zijn wij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie een samenwerking aangegaan om het boek Nieuw-Guinea, de marinierskant van het verhaal opnieuw uit te geven. We voelen ons vereerd met deze samenwerking en gaan werken aan een prachtig boek dat recht doet aan de inzet van de mannen van het roemruchte Korps Mariniers. Wilt u ons daarbij helpen? Bel of mail ons!

We rekenen op een gezonde ontwikkeling van Uitgeverij Klus op Dek, samen met lezers en partijen die met ons willen samenwerken.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van onze uitgeverij? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief die we van tijd tot tijd via e-mail gaan versturen.

Wij wensen u veel leesplezier!

 Wim Rikken, directeur

Jan Scholing, uitgever/productontwikkelaar

 

We zijn voor het eerst live!